Kokostoscakaka

hej här är receptet på

Kokostoscakaka

Kaka:

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 1 frp (à 200 g) kokosflingor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g smör

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  4. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
  6. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
  7. Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
  8. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
  9. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
ÄT OCH NJUT!!! xD

Resultatet bör ju se ut som på bilder nedad! =) LYcka Till!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0