Kokostoscakaka
hej här är receptet på
Kokostoscakaka
Resultatet bör ju se ut som på bilder nedad! =) LYcka Till!!!
Kokostoscakaka
Kaka:
Glasyr:
- 1 frp (à 200 g) kokosflingor
- 1 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl grädde
- 75 g smör
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200°C.
- Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
- Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
- Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
- När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
- När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Resultatet bör ju se ut som på bilder nedad! =) LYcka Till!!!
Kommentarer
Trackback