Inte som alla andra

Vad ska man säga om min lilla åsna till häst. Ena sekunden är han sur som jag vet it vad och nästa är han hur fin som helst. Igår tog det nog ändå priset när lille man slutade ihop och bestämde sig för att gömma sig bakom sargen. Klockrent struts tillfälle, om man inte syns finns man inte är nog hans taktik!? Idag sköte han sig betydligt bättre även om han emellanåt ska strutta runt men på hinder 10,0 helt klart. Super fin och ännu en jätte rolig övning för Micke. Nu laddar vi upp för morgondagens träning som förhoppningsvis går lika bra. Men nu är det nog dags att hoppa i säng om jag ska orka ta mig upp imorgon klockan är ställd på 6.30..


Lyx!?

Började dagen med en mysig morgontur upp till PRK, otroligt nog så tog Fanny sig upp ur sängen och till stallet redan kl 7 på morgonen. Sedan var det snabbryck till hårstudion för ännu en dag i frisörstolen, idag fick jag även håret färgat det kallar jag lyx. nu sitter jag med skolböckerna sedan någon timma och kämpar mig igenom dem men den stora frågan är hur mycket som egenteligen fastnar och hur mycket som går rakt igenom? men uppgifterna ska göras så det är bara tragla på. Tänkte dock ge upp för idag och bege mig mot stallet med lite halm åt lilla Filip.

Dressyrhäst nä?

Min fina häst tyckte inte att han skulle behöva agera dressyrhäst mer. Inne på framridningen så var han super fin, släppte på kedjan ett hål för mycket innan vi gick in på banan och så var hästen lite väl energisk. Han sköte sig endel delar men vart även en hel del missar. Bland annat fixade vi ett super fint galoppombyte, lite freestyle borde ju ge extra poäng? Men tydligen inte så slutade på 57.66%. Men nya tag inför nästa start, Funderar på att starta han en sista gång i år men vi får se. Nu sjunker jag och Linnea ner i soffan med massa godsaker efter en lång dag.


Jour.

Morgonjourar i stallet, hästarna har just tuggat klart på sitt Hö. Måste vara det mysigaste som finns att vara i stallet på morgonen när alla hästar äter. Det är fridfullt på något sätt. Ponnyerna är ute och hästarna ska strax få komma ut. Sedan ska Quantos duschas och så ska jag hämta upp min hästskötare som sedan ska göra klart Quantos för tävling.


En speciell lycka!

Att man kan längta så efter att få köpa nya skor är ju helt galet. Det är en speciell lycka att få köpa skor som man dessutom länge kollat på. Så idag bär det av mot Luleå för att inhandla några välbehövliga par skor med Ida. Innan jag börjar ett av helgens många stallpass.. Men först sova någon timma till.


Sadlat om

Då har man agerat ponnyryttare idag åt lilla bäbis Confidence, söt som socker är han då. Han sköte sig prima så nu lär han få allt fler jobbiga besök av mig. Sedan red jag min otroliga Quantos som jag nu sadlat om för dressyr. Passade på att rida igenom programmet och han är finare än någonsin, hoppas bara det håller i sig ändå till ihelgen. Sedan har jag även hunnit med en välbehövlig pratstund med Linnea. Men nu mysa ned sig i soffan framför TVn.


A dream

Idag har jag otroligt nog spenderat några timmar på skolan i Luleå då, känns som att jag inte varit där på jätte länge. Fast har valt att plugga hemma istället eftersom det känns medningslöst att åka till Luleå för att göra övningar som jag likså kan göra hemma. Får se vad det är för väder imorgon om jag orkar köra till Luleå eller om jag helt enkelt ska plugga hemma och ta hjälp av min mor. Men nog om skolan, avslutade denna dag varefall men hoppträning med min fina häst, som sköter sig super bra. <3 Nu är det dags för sängen, ny dag imorgon!
 

Ordning i kaouset?

Vad trodde man när man gick ut 3an på gymnasiet, att man inte på en lång tid skulle behöva plugga? Men trög som man är så sökte man vidare och nu sitter man här med skolböcker och antekningar igen. Även om jag idag känner att det är tråkigt att plugga så är jag mycket nöjd med mitt val än så länge. Men kan inte låta bli att skratta lite åt mig själv.. sitter med datorn, skrivare, papper och böcker över hela min säng hur tänkte jag där?

Sol!!

Idag lyser solen, vi får hoppas att det håller i sig hela dagen. Less på regnet och att det ska vara blöt och eländigt överallt.. Men jag tänkte passa på att rida lite dressyr nu på morgonen för att hinna rida igenom programmet. Sedan bär det av mot hårstudion i em ännu en gång för att fixa håret. Vilket lyx det skulle jag lätt kunna vänja mig vid. Ha en trevlig dag :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_505802029606ee6d647b2f76.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_505802029606ee6d647b2f76.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_505802079606ee6d4f7addde.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_505802079606ee6d4f7addde.jpg" class="image">


Resultat.

Hemma efter en härlig tävlingshelg i Hudiksvall, hästen har presterat på max och till även ryttaren denna gång. Väldigt nöjd över helgens resultat och över min egen insatts och ridning. Startade helgen med att sätta min första 0/0a i 130 super fin runda. i 125 så knep vi en 5e placering och så avslutade vi helgen med en 9e placering i 130,  ett snörpligt nedslag från en andraplacering. Men man kan inte vara annat än nöjd över helgen och min fina häst, känns härligt att vi verkligen är på gång nu och är tillbaka i toppform efter sommarens vila. Men trotts det sadlar vi om inför den komande helgens dressyrtävling på Grans där farbror Q ska få gå en MSVC1 ännu en gång eftersom det inte blir något Umeå för oss.
 

Hudik

På plats nere i Hudik, hästarna nattade och vi myser bara på nere i husbilen. Laddar och ser fram emot ännu en tävlingshelg med min fina häst. I helgen hoppas jag bara att ryttaren sköter sig lika bra som han har gjort på sista tiden. Men nu bäddar jag och Klara ner oss här fram i husbilen. En upplevelse i sig det här..

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_50525c42ddf2b31f8100252f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_50525c42ddf2b31f8100252f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/1113451/images/2012/pic_50525c529606ee06ac58813f.jpg" class="image">


hästsugen..

Sitter och gör ett försök till att plugga men hamnade på hästnet, är så himla sugen på en till häst så jag blir nästan galen. har insett att jag bara under korta perioder enbart haft en häst och då för det mesta ridit någon annan häst. Så nu känns det som att jag behöver en till så då hamnar man lätt där. sedan fastnade jag i lite arkiv bilder på mina fina hästar som jag haft genom åren. Var och en speciel och unik på sitt sätt, tänk att få ha chansen att få ha så fina hästar som lärt mig å mycket under årens gång. Det är jag oerhört tacksam för!
 
Älskade och saknade Mimosa <3

Vad hände?

Ja, vad hände? Nu har jag anmält Quantos till hans andra dressyrtävling på Grans den 22 september. Blir MSVC1 eftersom jag trivs med det programmet och att det är ett program som passade Quantos! Men först tävling imorgon på PRK och nästa helg i Hudiksvall så klart i hoppning då. Men nu åter till föreläsningen.


Helg

Dagarna går så fort snart helg igen och då taggar vi upp inför ännu en tävlingshelg på hemabana. Ihelgen är det hoppning på schemat så blir att starta 1.30 på lördag eftersom jag går skola idag på em. Men nu ska jag baka lite äppelpaj och sedan bege mig mot stallet för att motionera min häst.


Det var den helgen!

Nöjd över helgens prestationer, igår något spänd men idag hade han landat i sig själv och presterade mycket bättre. Nu är det bara så att ryttaren ska plugga programen lite bättre till nästa gång, men nöjd över min fina hopphäst. LA4 57,8 MSVC1 61,49% Så det är helt klart godkänt med tanke på att jag inte heller fått så många timmars sömn då jag och Ida B igår var och jobbade på Bodensia i garderoben. Men skönt att få sova på hotellet och bästa är ju helt klart frukosten! Men nu ska jag ladda batterierna inför imorgon.

RSS 2.0