Då börjas det :)

God dag, idag började jag dagen med att övningsköra lite med Marietta var lite övrallt så var vi även förbi på roberts trafikskola och bokade in teori och några körlektioner det känns bra :) Första redan på fredag jodå att jag kommer vara nervös! thihi men det blir nog bra ändå.

Så nu får ni allt se upp på vägarna när jag ska ut på riktigt i trafiken.. ;) thihi
 

Saknar långhåret..


INTEEE på plus nu!!!

Ja dagen har varit hur bra som helst så kommer man in genom dörren och vips så var den inte det längre.. den där lilla Kajo kan vara allt bra söt men idag ligger han INTE på plus! Mina NYA KL byxor jodå ett fint litet hålgjorde han geonom att bokstavligen bita tag medans jag går och ja så vart det ett fint hål.. Okej om jag harft dom ett tag men har typ använt dom 2-3gånger.... Såå ja inte de minsta på plus eftersom KL byxor är det skönaste som finns men kul att det är hål i dom fina nu då...... ååååååå!!!!





Vilken tur att min fina Quantos sköter sig varefall, han testar lite men var super fin stundvis och i slutet vilken fin pojk jag har :') <3 Imorgon är det hoppträning med båda bruna filurer det är alltid lika kul, ser fram emot det! :D

Nu ska jag se  Ghost whisperer och vara lite ledsen för mina byxor... :'/

Ha en bra kväll! :)

solen lyser :)

härligt det känns att vakna på morgonen och känna sig helt utvilad, nu ska jag snabbt klä på mig och göra mig klar sedan frulle så skolan då.. Idag så är det en lång dag, 8.20-15.55 kul va? men resten av veckan är helt ok! ;) thihi Nu ska jag käka lite frulle så jag sedan kan bege mig till skolan med Marietta, blir nog att köra ditt kul :)

Imorgon provar vi studentkläder JIPPIII!! :D



Den skulle jag vilja ha :)



Idag känner jag mig glad! :D

miss you <3

Okej glad ida kollade just schemat, det börjar likna något nu ;) Snart börjar Engelskan om och det betyder att MATILDA kommer till skolan igen jippi! som att jag saknar den bruden!! <3

pusss

Skönt att sova :)

hello, tog mig en skönt PN och nu ska jag göra lite plättar :) Sedan så blir det att städa mitt rum och fixa lite saker innan jag drar mig iväg påmöte ikväll :)


TDB?

VARFÖR är det bara klubbar i norrbotten som inte använder sig av betalning via TDB?? Bara en underlig fråga? Men ja konstigt att folk väljer att åka söder ut istället... Så jag undrar varför man inte kan använda sig av TDB även i norrbotten?? Gick inte att komlitera eller ändra anmälan heller så ja det blir ju tjorv och allt.. Norrbotten...

Hej då fin killen <3

God dagens, idag steg jag upp vid 6 för att åka till stallet för att säga hej då till finaste lilla Chili <3
Idag åkte han vidare till Gävle, han kommer få det super det är jag övertygad om och det känns ju varefall bra. Oavsett om man vet det är det ju alltid tråkigt när de åker.. :'/ men jag önskar honom lycka till <3


<3

Nu är det skola hela dagen eller okej två lektioner det är nästan brutalt.. hahaha ja och ikväll stallmöte.


Glad tjej! :D

Fin fina pollar idag hoppade lite med dom och de sköte sig super bra båda två! :) Så städade jag och skurade lite sedan snabbt hem och ta mig en dusch för att sedan dra till Skarins, där vi åt och fikade gott var det söta Theo var lite trött så surrade på lite sedan förbi stallet och så hem och prova lite kläder så var min kväll på topp igen! =D Glad tjej!

Theo 3år :)

tjenare tjenare, just tryckt i mig lite tacos från gårdagen och ska snart bege mig till stallet igen för att utfodra de små vilddjuren ;) Sedan har jag gjort bort min helgjor ännu en gång HÄRLIGT!!! :D Blir lite hoppning med King och Quantos sedan så blir det tårta för världens bästa Theo fyller ju 3år idag stor killen :)


sötte :)

:)

Hemma igen då efter en härlig kväll lite motion..

kolla runt lite i arkivbilderna igen och fan dessa på Chili :) <3






<3

Sådär ja :)

Tog längre tid än jag trodde, tar nog det sista ikväll :) Men nu ska jag skynda mig iväg till stallet för att inleda helgen med jour. Ha en bra helg gott folk :)

Nu börjar de likna något ;)

Jaha en snabbstädning slutade med att jag rivit ut alla mina kläder och börjat sorterar dom ännu en gång.. ja men det var väl lika bra om jag ska ha en chans till att hitta det jag söker :) Härligt att få ordning på kläderna.. kl 16.00 måste jag vara helt klar för då beger jag mig till stallet ;)

så det kan gå..

snabbvisit till staden idag med Linn, Inhandlade lite behövliga saker :)


Armbanet

(tyvärr ville inte mobilen vara med något mer nu..)

Nu ska jag städa mitt rum och sedan tar jag snigeln till stallet eftersom min pärla visst inte alls vill vara med nu.. Den stannade i röljusen, rondeler ja varje gång ja var tvungen stanna så la den av.. snyft :'/ ja behöver ju min fina pärla! Tur man har snigeln som alltid ställer upp för en! Han har haft sommarlov fram till nu ;)


"Helg"

Men god morgon alla glada, idag så har vi projektarbete vilket jag har med lajni, så sov en extra stund så blir det att jobba på med det senare. Så blir det nog en tripp till staden också eftersom jag behöver nå nya kläder, så en liten fika tror jag vi sattsar på också :) Men nu blir det frulle sedan så kanske man ska dra på en make innan man åker eller? ;)


<3


godissugen sparv <3


Quantos nyfiken :)

Luleåmys :)

Haft en mysig tripp till Luleå ikväll, varit och kollat på spirv och Klara de var sååå duktiga :') Sedan så bar det av på resturang mycket gott vare då måste jag säga. Så min kväll var härlig, jag hoppas att eran var minst lika bra.
God natt :)


så kand det vara...


Ja blir förvånad över hur fel man kan ha om hur vissa människor är...
urrs fy och blä för dom..
Nu känns det bättre, dock skär det lite i hjärat..


Fyndade i arkivet :)
Min fina kille och viper på bete <3


mitt hjärta! <3

Ja dagens lektioner var inte speciellt ansträngande... Religion förstår jag inget av eftersom våran lärare pratar om något helt anna! jaja det kommer väll någon gång dåå man förstår. Ja sedan haft projektarbete vars vi drog till Lajni fika lite och så satte vi igång att planera mm hejn blir braaa!! :D

Idag så har jag haft lilla sparven i 3år <3









Salle var snäll och delade med sig av sitt morotsdreggel;)


Back to school!

God kväll idag har jag då varit på skolan efter ett skönt men på tok för kort lov... Men varefall så hade vi då Religion första lektionen vilekt jag inte har någon aning om vad det kommer handla om eftesom det enda jag fick veta var att våran lärare blev biten av en gris som hette petter när hon var typ 17år. intressant? hahah Ja sedan så vare nå genomgång om transportering och så första lektionen i hovvård det blir kul att lära sig! :) Efter skolan vare bara hem och vara lite hunvakt åt kajo som härjade runt som den tok han är.. Sedan stallet igen för motion av hästar. Quantos fick ett pass för Eva H, sjukt kul men mitt knä mår tyvär inte seciellt bra nu men det går väl över.. sedan en mys tur i skogen med Chili :) Nu e jag hemma och funderar skart på att sova lite eftersom man har skola imorgon igen då. Men imorgon är det hoppträning! :D jippi!!!


Haha i 1an ;)


hihi 1an

Så börjar allt om nu då..

God morgon, Idag börjar skolan som sagt, känner inte alls någon tagg att börja om skolan ännu... Men inte har man något val utan nu äre bara så. Tur man har praktik i oktober så att man får ett uppehåll :) thihi men nu blir det varefall att åka till stallet med min lilla mor och rida Chili en sväng samt mocka och fixa klart lite saker :) Så iväg till skolan...

raketbilen ;)

Hemma nu, fixat klart i båda stallen skönt måste jag säga.
var även förbi mommo och göran, vart bjuden på en mycket god räckmacka och så kollade jag på min lilla röda fara hahah den är goooddee söt måste jag säga! :D hihi bärplockarbilen gick tydligen som en raket sa Göran så nu hoppas jag på det ;)

Imorgon åker jag till stallet på morgonen och rider Chili en sväng eftersom det blir Eva lektion imorgon kväll med fina Quantos :)

stallet hela dagen :)

Varit i stallet hela dagen, fixat klart lite saker inför veckan som kommer.. för imorgon börjar även jag skolan, känns inte så där super kul måste jag säga. Men nu är det BARA ett år kvar av denna skolgång sedan hoppas jag på ytligare 4 år i annan ort ;) jaja nog om det nu så måste jag först till hällan och plocka ihop mina saker där + mocka hagen. Nu trampar mamma nedanför trappen så hade! :)

Duktiga killar! <3

Äntligen är min dator igång igen efter att en liten filur med namn Kajo tuggat lite fint på min stömkabel.. suck men nu funkar den! :D Så nu kan jag blogga lite mer..

Ja dom flesta börjar skolan idag, men andra börjar imorgon skönt! Ja idag ska jag varefall börja fixa iordning Quantos nya hage. Känns bra att få ta hem honom äntligen. Även om jag kommer sakna hällan och alla människor där så blir det bra att ha alla på samma ställe. Dock så ska jag träna varje onsdag för Lnda med båda King och Quantos blir kul! :)

Ihelgen har jag d¨varit och tävlat i vännäs med King och Quantos båda två har varit fina men väldigt pigga och lite små tokiga :)

fredag 1.10 med Q: Super super fin grund, omhoppningen hoppade han mig ur sadeln och så jag fick lägga en volt stanna och fixa till så var han super de sista sprången med :) vilken fin kille jag har <3

Lördag 1m med King: Super duktig och lydig i grunden, så sköte han sig bra i omhoppningen med men han förstod inte att han skulle hoppa ett hinder sedan när han förstod det vart han rädd för det så fick lägga en volt men bästa rundan ever. stolt ryttare :D
1.10 derby med Quantos: nolla, han var lydig och på plats men fortfarande lite väl busig så red för att hitta ett bra flytt och det gjorde jag minsan. vart en 13placering i denna klass :)

Söndagen 1.10 Med Q: två ned i omhopningen helt mitt fel, han inte ta ihop honom nog mycket eftersom ja inte kommer ned i sadeln lika bra med min älskade väst... jaja men jag e super nöjd över honom <3
King: Han var väldigt pigg och tokig idag, men fans inte en enda tvekan i honom och det är det som är skönt, äve om det blir lite tokigt i början så gör det inget. lille killen hade hört talas om att de hopade ut från banan dagen innan och funderade nog på att sattsa på det han med men som tur så stannade han kvar på banan. tog oss runt med tre nedslag, bra jobbat med tanke på att vi tog ett galopp språng i kombinationen hahah han e allt bra tokig den där kingen ibland ;)

Så jag är helnöjd över helgen, vilken mysig helg med duktiga killar <3

Men nu ska jag snabb äta frulle sedan till stallet måste ju se om min häst står kvar i hagen och så fixa massa saker runt om det :)

Ha det bäst!

Myspys :)

Halloj i stugan :)
Har jst tagit mig en skön dusch, efter en go middag. Jag blir lite väl bortskämd här, men det är mycket trevligt ;D Men varefall så idag har vi varit ut med Cathy och Felix och racat svin kul var det längesedan jag red travare tror jag. Men kul nanting var det! :) Sedan vart det iväg och se då Klara tränade med Sirv gick super dom e så duktiga :) <3 Sen fixade vi i stallet och så hem.

igår vart det att rida ut i santaget och hoppe teräng hinder, sjukt kul tyckte båda jag och sparven att det var =) Sedan vart det mys med godis och film.




<3


underbart! :)

Haft tre super mysiga dagar i Luleå, igår vart det ju som sagt fotboll och bio på kvällen, snacka om att jag saknar fotbollen... men tror inte alls min fot skulle palla med en enda spark just nu.. synd.. de van varefall med 10-2 duktiga brudar :) sedan vart det Harry potter i 3D skojsigt, den var då bra :D sedan idag vart det uteritt med felix och Lousi sjukt kul hoppade lite träng hinder, helt sjukt hur kul det är att hoppa i skogen! ;) hahaha Så hoppade Klara Felixen en sväng duktiga är de. Efter det vart det lite pizza, sedan hopptränade Klara med Spirv. Gick super super bra så himla duktiga de är :') <3 Så tog ja bussen hem och red min fina Quantos som vanligt mår så bra när man fått rida honom. Sedan hämtade världens finaste syster mig och så hem till dukat bor vars Ida Rosengren gjort middag underbart inte sant? =D så nu myysss med syster <3
Så här regnade det typ när vi red..
Kajo den galna hulliiggaanneen ;)

Regn Regn Regn..

Igårvart det en ridtur ut efter en mysig skogsväg, vart fullt ös det tyckte lilla Spirv om :) Roligt nanting att få släppa på lite. Efter det så vart det bara byta om och så iväg och käka lite mat och tårta.

Idag: Dagen började med att käka lite frulle så cyklade vi till stallet, isåg att jag allt för sällan cyklar... suck hahaha jaja men varefall så drog vi ut på en ridtur med Sparven och Laris han en bit efter en väg sedan började det ÖSSS regna, det var inga små droppar vill jag lova och sjukt ont tog det när dom träffade en. Ja men vi tog oss tll ridhuet men var dy blöta när vi väl var framme. hahah ja men sparven var duktig ändå, så red Klara en stund det gick mycket bra så klart är det ju spring benen på lille pojken. thihi
Sedan vart det mästerkokarna som lagade lite mat och sen blir kolla på lite fotboll och såå Bio! :) mys kan man ju säga.


<3

Måndag: Hoppade jag för Micke med Quantos, han var hur fin som helst och allt känns toppen bra! :D

Tisdag: Hoppade jag också för micke med Q och han var minst lika fin då om inte ännu finare, vilken liten pärla jag fått mig! <3
Sedan provade vi ut en ny sadel åt honom och hittade en bra JR sadel, eftersom han haft det sedan han kom och dom ligger bra på han så kändes det bäst att inte byta märke eftersom jag trivs i dem också! :)

Så till Näsvik och duacha min för tillfället gråa ponny, som gjort ett antal lerinpackningar. Men nu är han vit igen ;) Så han är snygg när vi ska åka på lite utflykt idag. Så nu ska jag börja packa ihop allt så vi kommer fram i tid! thihi


<3


En hopträning för Linda med Q :)

LK! jorrå!

God morgon :)
Kändes härligt att få sova och INTE vakna av att det är 300grader.

Gårdagen började med uteritt med Lajni och Corte, mysig tur på slingan var det då med lite upptåg för fåglar mm ;) Sedan vare förbi staden en sväng och så till ponnyerna som också skulle röras på. Gick bra så hem duscha sedan ti Emelie och vidare till Luleå!!! :D Hade en underbar kväll med finaste Emelie mfl sjukt kul! Kul att man har sådana vänner som alltid fixar allt åt en! ;) Tack för en underbar kväll! <3

Men det bästa var väl ändå att min dragkedja på mina jeans gick sönder på förfesten lovely...

Söt killen :)

god morgon, idag vacknade jag somvanligt av att det var 10000 grader i mitt rum helt underbart va??
Jag ålskar värme men itne så här varmt å morgonen..

Men nu ks ajag traska ned och käka frulle sedan vara med lille Kajo ett tag han är ju bara för söt den där lilla filuren! hahaha han hänger ibyxorna och leker med allt som kommer i hans väg ;) hiiihih


HAHAHAHA ;) snygg bild

Kom nyss på att ja måste ju kolla i tidningen och jodå ett fett smile vare då ;) Inte den finaste bilden men men thihi

När Piteårytarinnan Ida Olsson flugit över sista hindret i finalen sprack hon upp i ett stort leende. Att de sedan blev silver och inte guld spelade mindre roll.
nd
Laddar...
Dubbla guld för supersystrarna VÄNNÄSBERGET.

DM i hästoppning blev en ren familjeaffär.

Systrarna Linnea och Elin Alatalo från Luleå Ridklubb tog varsitt guld.

- Herr Nilsson är nog lika busig som Pippis apa, säger Linnea Alatalo om sin nya häst.

DM i hästhoppning arrangerades av Överkalix Ryttarförening i Vännäsbergets Ridcentras fina anläggning. Under tre dagar tävlades det och sist på programmet var DM-finalerna.

I klassen juniorer/youngriders tävlar ryttare som är 21 år och yngre och Mia Alatalo, Luleå Ridklubb, var bäst under lördagen och fick således starta sist i finalen.

Men där klev en annan Alatalo fram.

Klubbkompisen Linnea Alatalo fick sjuårige valacken Herr Nilsson för ett halvår sedan och de två har precis börjar lära känna varandra.

- Han vill väldigt mycket. Han vill jobba och han vill vinna, säger Linnea Alatalo.

"Jag rider mer noggrant"
Uppenbarligen ville han också vinna för efter en felfri finalomgång var det bara Linnea och Piteås Ida Olsson som klarat de 1.15 meter höga hindren utan rivningar.

I omhoppningen blev det ny felfri ritt och det räckte till seger eftersom Ida Olsson hade ett nedslag.

- Han har en vinnarskalle och nu var han med mig hela tiden. Men jag trodde väl ändå inte att det skulle räcka till seger för jag rider inte så himla fort. Jag rider mer noggrant, säger Linnea Alatalo.

Ida Olsson svarade för en mycket fin insats när hon lotsade sin Quantos till en andraplats.

En förtretlig touch med ett av bakbenen räckte för att få fyra fel och då hjälpte det inte att Ida Olsson hade den överlägset bästa tiden.

- Åh, det gör inget. Jag är jättenöjd över ett silver. Det här är första tävlingen som vi gör tillsammans och han skötte sig och hoppade väl, säger hon.

I seniorklassen trodde många på Luleås Johan Hjärtberg som kvalade in som etta i finalen på sin Wotan van Het Gestel. Efter en felfri finalomgång var det han, Piteåryttarinnan Åsa Lundmark och klubbkompisen Elin Alatalo på Flyers Caballero som klarade sig vidare till omhoppning.

- Jag har ju en fördel av att få rida sist. På det sättet kan jag rida på deras tider, säger Hjärtberg.

Inför omhoppningen höjdes hindren från 1.25 meter till 1.30 meter och både Åsa Lundmark och Elin Alatalo hade varsin rivning.

Systrarna tog ett DM-guld var
- Vi rev andra kombinationen i omhoppningen. Jag vet inte varför felet kom men han är bara sex år och har väl lite orutin på trekombinationer, säger Elin Alatalo.

Hjärtberg satsade på att rida säkert men kombinationen långsam ritt och ett nedslag flyttade snabbt ned honom från en första till en tredje plats.

Istället var det Elin Alatalo som fick jubla.

- Härligt att det räckte. Han överraskar hela tiden. Han blir bara bättre och bättre, säger hon och klappar om sin häst.

Därmed hade systrarna Alatalo från Luleå lagt beslag på två DM-guld och Linnea Alatalo bubblade av glädje när hon sammanfattade helgen:

- Himla skoj. Det känns verkligen jättebra att vi båda har haft så fina framgångar här i Överkalix.


RSS 2.0