Fantastisk helg

Efter en super rolig helg som bestått av lite allt möjligt så som träning, jour och festligheter mm. Både King och Quantos har sköt sig för Micke, nu provar vi ett nytt bett på King tog ett steg tillbaka under fredagens träning men tio fram under lördagens träningen så det känns super. Lördagkvällen började med middag på Thai med min fina syster och så vidare till SMASK. Efter det så vart det lite festligheter och utgång, hade en jätte trevlig kväll så tack alla inblandade! Nu ska jag krypa till korgs god natt.


A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.

Imorgon är det fredag och det betyder Micketärning med Quantos och King. Ska försöka ta mig upp på morgon och rida Filip innan jag börjar så jag slipper rida så sent varje dag. Får väll se om min telefon vill fungera lite ledsen då den sa att hörlurarna är i hella tiden.. suck! men efter lite om och men så funkar den tur nog.


Ridit lite B-ponny idag med! :)

god natt!!!!!!!!

Träningsvärk

Träningsvärk i hela kroppen från ett super roligt dressyrpass med bästa Filip, ibland är det verkligen hur kul som helst att verkiligen få rida sig helt slut när hästen är så himla himla fin.
Varit ut med både King och Quantos idag gud så härligt det är att kunna vara ute utan 10 lager med kläder. Känns som att dessa praktikveckor kommer gå ganska fort tråkigt nog. Men nu ska jag gå i säng så ja orkar upp imorgon. God natt! :)


lille Filip

Dag 2

Idag har vi varit ut med två var och skrittat i solen mysigt. Sedan har vi gjort allt det vanliga, nu återstår bara ponnyerna innan jag ska ta tag i Calles man. Men först är det lunch, ska försöka hinna mocka och göra hästarna på lunchen så har jag bara kvar att rida sen.


Praktik

Första dagen på praktiken, som sagt så är jag på Hällan vilket är väldigt skönt. Gjort allt det vanliga och just käkat lunch ny ska jag lägga på en rem och gå ut till ponnyerna som också ska göras. Ha en bra dag


Hemma igen

Efter en toppenhelg i sundsvall så är jag hemma och ska just krypa ned i en renbäddad säng. Quantos har varit så himla fin hela helgen fått en superfin känsla i alla rundor, idag var det lite hallaballo då jag red av stort så plockade bort lite galoppsprång och tappade stigbygeln redan på 3an och så hängde jag väldigt väldigt löst efter målgången men som tur så satt jag kvar skönt nog. Igår gjorde vi en super debut i 130, hade en magisk känsla, han har hoppat väldigt bra hela helgen så man kan inte vara annat än nöjd! <3


Magi

Idag så var det en sådan där magisk dag, hästar var så sjukt fin och hoppade som vanligt lite för mycket så han hoppade mig ur sadeln. Men ibland är det nära ja åker som tur satt ja kvar och vi tog oss runt med ett ned på B hindret i sista kombinationen men är så sjukt nöjd så de är inte sant. Helt okej debut i 130 kan man ju säga! Imorgon blir det nog 120 som planerat, men nu är det sängen som gäller för min del! Men för de flesta är natten bara ung ännu! ;)
God natt


Morgon

Härligt, när jag kan sova till 9 varefall så vaknar jag ännu en gång strax efter 5 helt pigg. Måste ju vara något fel i min hjärna nu också. Igår var mitt älskade hjärta så fin att jag ville bara gråta av lycka :') känslan var helt fantastisk typ magisk ändå fram till 6an då lille Q tappade en framsko och vart tassande in på 7an så rev den och så la ja en volt för kände att något var fel, men avslutade ändå med kombinationen som han tassade sig in i och ett ned där med. Så totalt 12fel tack vara en liten sko, men det gör inget känslan var så bra att jag kan leva på det hur länge som helst! <3 idag tar vi nya tag med en sko på plats och hoppas att den håller sig där.


Destination Sundsvall

Resan ned gick bra hästarna har varit så snälla. Nu sitter och myser i hästbilen med lite godis, ganska underhållande att bara sitta och titta då alla lastar ur och packar ut och springer som yra höns. Ser man verkligen ut så då man kommer? Haha ja nu ska jag börja ladda upp inför start på kanske 2timmar, så trycker i hörlurarna och börjat filosofera. Ha en bra fredag

 


Sängen nästa

Efter att ha krupit ned i sängen känner man hur trött kroppen verkligen är efter en sådan här dag. Skönt att få sova i egen säng en natt till. Hästarna ska lastas kl 06.00 sedan rullar vi mot Sundsvall. God natt nu ska jag sova!


Otroligt

Otroligt nog så klarade jag hästskötarexamen! Skönt att ha gjort bort det nu.


Väntan..

Just gjort klart allt känd sjukt skönt.. Dock har jag nog gjort fel på allt som gick att göra fel på. Så nu inväntar vi domen, men om jag själv varit eximinator hade jag kuggat mig så ja det är väl det jag förväntar mig ungefär..
Men tur så blir det tävling i helgen med mitt hjärta <3


Ponny på heltid

Det är sjukt kul att sitta på ponny igen och speciellt när de två pinglorna är så fina. Hoppat båda två idag för Linda vilket gick mycket bra. Nu börjar ja som vara inne i ponnyridningen igen eller lämnade ha kanske aldrig det?själv anser jag nog att jag aldrig kommer gå över till "storhästryttare" jag kommer alltid stå under "Ponnyryttare" som Matilda sa idag - har man inte åldern inne har man ju varefall längden! Haha

Jag har också ridit lite Markarbete med min stora bruna som var lite busig men ändå lydig hur nu det går ihop? Men nu kryper ja till korgs för idag och inväntar morgondagens fulla schema ;) god natt


ändå´.. haha


Satt på FB och så kom ja in på denna bild igen och så klart så roar den en ännu ;)

Helgens resultat

Kom på att jag inte berättat hur duktiga de två bruna var ihelgen! :)

King skött sig bättre än förväntat, något tokig dag 2.
1m 4fel
1.10m 12fel (något trött)I
1.05m 16 fel lite väl tokig men de blir bättre. Härdan efter ska King få gå ett lätt joggning pass på morgonen innan tävlings start.

Quantos
1.10 0/0a och en 6e placering, något pigg och glad man kan då säga att Q älskar att tävla.
1.20 4fel rev sist i grunden. Men hade en fantastisk känsla så inte gör de något <3

Jag är hel nöjd över helgen och båda sköte sig bra! Nu ser jag fram emot helgens tävling med Quantos nere i Sundsvall.


Att sälja sin bäst van..

Dom som ska köpa vårat hus frågade nyligt mig hur det känns att sälja sin bästa vän..

De enda svaret jag fick ur mig är att det är bland det värsta jag gjort i mitt liv och även om man vet att de har de bra så är det en otrolig smärta och sorg att lämna ifrån sig sitt älskade hjärta till någon annan som man inte annat än hoppas ska ta väl hand om ens allra bästa vän. Att de ska finna varandra på det speciella sätt som bara bästa vänner kan, att de ska bygga ett lika starkt band som man haft till varan, att de för alltid ska älska varandra och värna om varandra. Men när man verkligen ser att de trivs ihop och att de älskar varandra så är det som att en sten släpper från hjärtat. Så som med Sparven och Klara, så otroligt fina tsm och det betyder mer än något annat för mig att min älskade lilla vita pärla fick det så bra! Tusen tack bästaste Klara för det! <3





morgonpigg?

Uppe före tuppen, nu ska jag gå ned och käka lite frukost innan jag beger mig mot stallet för att göra klart allt inför tävlingen beger mig mot luleå runt 8. Mamma åker med Q lite senare så att han inte behöver stå på transport så länge. det är tur king har box så han kan få låna den. Men nu måste jag skynda mig så jag hinner knoppa lilleman.



Tävlingshelg igen

Idag vart det rida de fyra hästarna, på morgon vart det att rida King och Quantos som båda var fina och lugna känns bra inför helgens tävlingar. Så eftersom ridhuset har varit bokat hela dagen så vart det att rida ponnyerna på kvällen. Dressyr med Kelly och så hoppning med Nahla, båda ponnyerna var super fina och så har jag nog börjat komma in i ponnytider igen.

Blir att rida king båda dagarna
1m
1.10m
1.05m

Quantos går bara lördag

1.10m
1.20m

Tårta imorgon igen..

Eftersom ja ser att mina senast inlägg inte kommit ut så lite snabb info..
Quantos sköte sig som den prins han är under söndagens tävling, vart en 4e placering i 1.15m.

måndag: hoppade King, dressyr med Kelly, Nahla och Quantos = heldag i stallet. 

Tisdag: Hoppade de två racer ponnyer Kelly och Nahla, båda två super fina och duktiga små poa hästar även om de enna passet började emd att ajg låg på marken som vanligt ja är inte alltid så smidig. Men avslutade dagen med ett pass på gymet med Linn, lolla och Anton nu filmmys god natt! :)


Duktiga Q

God morgon vaknade 6.15 idag utav mig själv. Sovit som en stock och känner mig utvilad idag med. Längtar efter att få åka till Q och pussa på honom. Duktiga lilla pärlan skötte sig som en prins igår min fina pojke <3 4fel i 1.10, rev första hindret, backade lite för mycket ur sväng och gav han inte nog med plats framför. Men hur fin som helst resterande utav banan. 1.20 0a super super fin, sjukt nöjd över mitt hjärta <3


Kunde inte fått det bättre!

Sitter och tänker på Sparven och klara som ska tävla idag. Så insåg jag att mitt lilla hjärta inte kunnat få det bättre än hos Klara. Där får han verkligen allt och det förtjänar han mer än något annat. Ett kärleksfullt hem där han blir förstådd känns så underbart att han fått det så bra det är en lättnad i hjärtat när man ser dom tillsammans och ser att dom passar så himla bra ihop och att de älskar varandra de är underbart att se! Så får vi se spännande med årets första tävling för dom med även om jag så gärna hade varit där så tror jag de går super trotts allt de är ju bara bäst tillsammans! <3


Rullar på

Nu rullar vi på mot årets första tävling i toppen väder. Inpackade i ABnians super fina hästbil, Alltid lite spänt första tävlingen att jag har glömt allt typ och speciellt när jag nu bara packar för en häst så ryms jag ju så bra så då tror jag att det är massor ja glömt men Förhoppningsvis så är allt med.


Secret

råkade se ett avsnitt av Pretty little liars och så får jag inte ut denna låt ur huvud!


fredag och lov!

Äntligen kan ja säga att det är fredag och vi har fått lov nu så det känns super skönt men trotts det så skriver jag lite skoljobb innan jag beger mig mot stallet, där jag ska rida Calle lite lösgörande och så ett dressyr pass med Quantos men det blir först ikväll för då skulle mor min hjälpa mig efter att vi varit en sväng till ABnian. Ska även börja packa allt inför imorgon så himla kul, årets första tävling det är något speciellt med den. Ska frisera min lilla poa häst ikväll så att jag kan knoppa honom ihelgen så ännu en fredag blir fredagsmyset i stallet, underbart! :) Men nu återgår jah till frukosten och skrivandet.

Tur någon motionerar en

Tur man har en bra vän som motionerar en så här på kvällen, skönt är det att få jobba lite med kroppen men bäst är att basta en stund efter de är så det ska vara. Kelly gick bra idag med, lite tjurig då hon inte tyckte att jag behövde få igenom något alls i vänstersidan men till slut gav hon med sig allt mer. Efter stallet vart det snabbt till mötet och sedan så vare ju gymet då.. Nu ska jag krypa till korgs och se lite film innan jag slumrar in, imorgon blir det lite mer rida så packa, hämta hästbilen och allt sådant god natt.


mjukis på gran

Det bästa som finns med grans är att man slipper fixa sig innan man går till skolan, utan man drar på sig närmsta mjukisdress, borstar tänderna och kastar ihop håret sedan iväg. Man kan till och med komma med Ziperall utan att en enda kotte säger något eller kollar snett.  Det roligaste är att om man kommer uppklädd så är det första någon frågar, vad ska du göra efter skolan då? Så på grans är det helt okej att komma i mjukis man ska ju ändå snart byta kläder till stallkläder.

image description



myyyss


<333

Igår sköte sig båda små stjärnorna super bra och de hoppade som en miljon känns super nu inför tävlingsstarten. Känner att jag är super taggad inför helgens tävling ja längtar efter att få packa, att få tvätta hästen, att få smörja, knoppa, borsta och göra allt runt om till och med att packa hö! sista lektionen nu innan vi får lov de ni! Ikväll blir det ett dressyr pass med lilla Kelly och så tror jag att Q antingen får en jogg eller en vila beror på. sedan blir det nå hästmöte vid 19 tiden där vi ska gå igenom lag och nya regler mm. Ha en bra torsdag!




Även lille man börjar bli stor! <3


Min älskade Q <3


Sedan så ska även sparven och Klara tävla till helgen blir spänande! :)


RSS 2.0