Nya täcken

Antares fick nya täcken igår så att han inte fryser i detta kalla vinterland. Han ville så klart ha likadana som Storebror Quantos, så han fick ett innetäcke från Kingsland, ett Rambo suprime och ett Back on Track nättäcke eftersom jag tycker dom är både användbara och bra. Så nu är han lika snygg som vackraste Q. Täcken är något jag verkligen älskar att köpa!! Man blir så lycklig när de sitter bra på hästen och är snygga dessutom. Bästa täcker jag vet är Rambo, haft en drös med sådana och alla har hållit grym kvalité. Men är även väldigt nöjd med innetäcket från KL, sitter bra och skaver inte. sedan är det tjockt yttertyg så det inte går sönder så lätt, som tex Amigo. Men när man börjar räkna hur många täcken man har så insåg man just att man inte behöver så många fler. Fast nä, man behöver alltid täcken va? De och skydd!


Dressyrträning

Heldag i stallet, jobbat halva dagen och så bara pysslat på efter det. Quantos vilar och Antares ska gå för Eva ikväll. Ser fram emot att få lite tips på vad vi ska träna. Traskade just upp och dog en stund på övervåningen. Eftersom Antares enbart ska skrittas fram är det en timma tills han ska ridas så..


Mys tur utan sovmorgon

Trött som en Gnu är jag.. Tänkte få sova ut lite men mina planer går inte alltid som dom ska.. Imorse var det ett sms som väckte mig, tror jag måste börja stänga av telefonen på natten. Men nu en tur med min fina Quantos. Så ett dressyrpass med lillebror :)


Lycko sprider

Vilken glädje dessa djur kan förmedla!? Energin på topp och inspirationen är påfylld till Max. Efter en lyckad Micke träning där Quantos har varit underbar och överraskat som den magiska häst han är. Antares sköte sig bättre än förväntat och det känns bättre för var dag som går. Mina fina pojkar <3


Vanlig kväll på Sandla

En helt vanlig kväll på Sandla!? Med en mysig tur på banan och så duktiga tjejer smort inför Micke kursen. Inte helt normala hästar..


Våren i sikte?

Allvarligt, ena dagen säger dom att de ska bli jätte kallt hela februari och nästa att våren är i sikte? Hur tänkte dom då? Nu längtar jag efter vår och sommar, tur jag snart åker till Spanien med min älskade syster. Längtar efter liiitte värme!


Snyggingar


Hoppträning x2

Härligt, imorse hoppade jag min pärla som sköte sig super bra! Han är verkligen hur fin som helst nu. Ser fram emot helgens träning. Så har jag även hoppat söta frallan, Majas gulliga ponny. Sedan nu på kvällen vart det lillebrors tur att hoppa för första gången i grupp. Sköte dig prima, bara jag som kanske inte var på topp hela tiden. Svävar på moln, så vart lite disträ och glömde att det är en "ung häst" jag sitter på så då vart det lite fel men sen fixa han det. Nöjd som tusan över dagen! Sprudlar av energi igen, allt blir lättare då! <3 tack mina älskade djur


Fin Antares

Nöjd över våran nya lilla polle, han sköter sig bra och är lika trevlig som jag minns honom. Han har lite dålig kondition så han orkar inte så mycket. Idag fick han hoppa ett litet räcke och imorgon väntar hoppträning. Välbehövligt då han är lite seg att svänga och sådär men en pärla ändå. Så blir det perfekt med Micke ihelgen för att få lite tips. Imorgon ska jag även hoppa lilla frallan och så får vi se hur hon är att rida. Tänkte börja lite tidigare imorgon så jag hinner med allt och även luncha hästarna här hemma. Nu krypa till korgs och se lite film så kanske jag kan sova någon timma inatt. Sov gott och lev livet var dag!


Står helt still

Känslan när man öppnar dörren och möts av det tysta huset, när blicken vandrar runt i huset och det är helt tomt är obeskrivlig. När dom grymtade ljud man förväntar sig att höra aldrig kommer, dyker tårarna snabbt upp.. Det tomrum våran älskade Alva lämnade efter sig är på tok för stort för att bära. En dag kommer jag att kunna se tillbak på de fina minnen vi har tsm, men idag är det för jobbigt att tänka på. Min älskade hund kommer alltid att vara med oss. Sov gott min älskling <3


Rest in peace

Idag måndag den 21 januari har våran vackra hund Alva Larsson vandrat vidare till andra sidan, där hennes bästa vän Valle väntade på henne. Det är tung att komma hem till ett tomt hus och kliva innanför dörren så inser man att man inte har någon att ropa på. Ingen kommer att komma glatt hoppande mot en. Utan det enda svar man får är ett tomt ekande hus. Men nu ser vi på alla fantastiska minnen vi har tsm och alla ljusa stunder i livet med våran kram goa tjej <3


Måndag morgon

Måndag morgon igen och denna känns extra tung.. Då är det tur att jag har värdens bästa jobb där jag får göra det jag älskar och har bästa förstående chefen det tackar jag för. Just matat hästarna här hemma och mockat innan jobbet så nu tar vi sikte på hällan och dagens arbete.


Together forever, never apart. Maybe in distance but never in heart.

Att säga adjö till en vän som stått vid ens sida halva ens livstid, som alltid funnits där för en i alla svåra tider. En som enbart krävt mat och en promenad i gengäld, min bästa vän. Imorgon lämnar hon oss för att vandra vidare till andra sidan. Bara tankesåser aldrig mer få träffa våran fina flicka är hemsk, tanken på att det inte är någon som möter en grymtande i dörren, ingen som biter en i hällsenorna för att leka, ingen som tigger efter en massa godis i köket, ingen som sover bredvid en på soffan och värsta ingen som håller en sällskap när man är ensam.. En hund som varit min maskot i alla sporter sedan jag var liten, som alltid hängt med i bilen land och rike runt. Ska hennes bädd nu vara tom och aldrig mer få hålla om mitt hjärta.. Varje tanke får tårarna som bränner in i huden att rinna ned för kinden, smärtan i hjärtat går inte att beskriva med ord. För alltid älskad och aldrig glömd <3


Fin Antares

Vi har köpt en fin häst, snäll som ett lamm och väluppfostrad. Idag sköte han sig också bra, piggare idag så går framåt. Nu lunchat dom två och ska bege mig in för att äta lite lunch själv också. Sedan slappa lite och så städa innan jag beger mig till hällan och tar hand om farbror.


Första turen

Ridit våran fina pärla igår för första gången i våran ägo. Helt tvärt emot Quantos men fin ändå. Hoppade även min fin fina Quantos lite lättare en bana, han är verkligen jätte fin nu. Längtar så jag blir galen efter tävling och träning, hoppas på ett toppen år nu! Men ska vandra ned i stallet nu för att göra klart innan de bär av mot hällan för att rida


Umeå

Efter mycket trevligt examens firande, både med examenscermoni, shopping och go mat så rullar vi nu på hem från Umeå. Ett stort grattis till Erica som tagit examen, bra jobbat!
Nu längtar jag efter att få komma hem och pussa på våran nya pärla som Ida, mamma och Wilma tagit emot ikväll. Lillebror och Challe står snällt i stallet nu och äter. Vilken dag!!


I både glädje och sorg

Det är inte lätt när sorgen knackar på ens dör och vill kliva in. När man ska säga adjö till sin fantastiska hund som stått vid sidan av en i över 10år. Min älskade ängel ska snart få flytta upp till himmelen, är inte lätt att bestäms sig men att ha hon kvar vore bara själviskt. Vi har fått tio fantastiska år med henne så vi får minnas dom. Må hon finna sina fina vänner där uppe i himmelen...


Gått på trailern

Nu är lille gubben på väg, fick besked att de gått på transporten kl 17 idag. Så nu rullar de på mot Sverige, för att där byta transport och på torsdag är han i norrfjärden. Ser fram emot lillebrors ankomst, blir dock två jobbiga veckor då dom ska stå på karantän i vårar stall hemma innan dom får komma in på hällan. Men mysigt att ha dom hemma!


Äntligen helg

Skönt då har dom från Frankrike åkt hem och vi tar äntligen helg. Även igår vart det 15h på jobbet, det är ju tur att jag älskar det. Vore det inte för alla fantastiskt roliga kollegor så hade det kanske inte varit lika kul, har inte ens känts farligt jobbigt att stämpla ut imorse kl 5 för man håller igång hela tiden så. Men idag är jag helt utstämplad från jobbet så idag väntar enbart soffan hos Ida hela kvällen, men först ska jag fixa i stallet hemma eftersom lillebror kommer snart.


Ny hästen

Som sagt har vi varit i Tyskland och hittat oss en lillebror till Quantos. En liten kille vad vi vet heter Antares, han är just bliven 7år och väldigt snäll. Nu hoppas vi att han ska komma upp så snart som möjligt men det är ju en lång resa så. Men när man köpt ny vill man ha dom bredvid sig i flygplansstolen inte sant? Men så går det ju inte till. Kan inte låta bli att nötta sönder filmerna på honom... Det här känns så rätt, verkligen min och mammas typ av häst. Känns skönt att han är så snäll att mamma känner sig tryg med honom. Eftersom hon inte riktigt känner sig tryg alltid på min galna lilla farbror som tror han är 3år och liten som en mus ibland. Så det här blir bra, vilken start på 2013! Ser fram emot detta år! <3


Dubbla jobb? :)

Jobbat på hällan idag, så vart ingen sovmorgon för min del idag. Men är ganska mysigt med att vara i stallet på morgon, vart en uteritt med Cotten. Sedan pysslat på och nu ligger jag under täcket i soffan för att ta igen lite sömn och vila kroppen. Eftersom Johan åkte på magsjuka är det nog bäst att hålla sig borta.. Så nu lite glas i soffan och sen sova. Väntar en fortsatt tung vecka med dubbla jobb och träning.


Hoppe Q

Idag väntar hoppning för min lilla pärla, skönt att få hoppa sin egen häst igen. Välbekant och underbart med min Q! Nu ska jag städa lite på övervåningen innan jag går ned och städat där.


Jobb, jour och sömn?

Igår efter att ha fått sova 2 timmar i soffan så begav jag mig mot PHB för ännu en kväll i restaurangen. Vart att jobba till 1 så var hemma runt 2, så är väldigt trött idag. Tänkte lägga mig här i stallet och sova i 15min innan hästarna ska ut i denna fruktansvärda kyla, hela 17,5 minus inte okej! I Tyskland hade vi varefall 10 plus och jag gick i mina sommarskor.. Men nu snabbäta och så sova sen ska hästarna ut.


Åter i Sverige!

Tillbaka i Sverige efter en tripp till Tyskland. Fått träffa min bästa vän som numera jobbet där, provat fina hästar och haft allmänt mysigt. Men nu är jag åter i kalla Piteå och morgonjourar trött som bara den. Men vi har även investerat i en till familjemedlem, en liten Antares blev det . Så om någon vecka får Quantos en lillebror igen magiskt! Längtar tills han får komma upp till kalla Sverige och han är vår p riktigt. Så min lilla stjärna får en ny kandidat att lära upp hur man beter sig och ska göra. Men nu vill hästarna ut tror jag!


Nytt år, nya möjligheter!

Startade de nya året med lite skönt soffhäng hos Ida innan vi jourade och hjälpte Cornelia igår. Nu är en ny dag med nya möjligheter! Precis som det är ett nytt år med nya möjligheter och vi ska ta vara på det på bästa sätt! Vi börjar redan idag.


Kvälls aktivitet

Vart att ha morgonjour imorse, sedan klippa Ture. Mamma red lilla gubben idag för Eva H så vart en lugn dag för mig. Sedan myskväll med Ida med en 2kg tung godispåse eftersom sista dagarna vi får äta godis. Sedan testade vi göra Idas nyårs frilla, vart snyggt! Så sjukt sugen på nyår men då ska man jobba, då är det tur man älskar jobbet. Kliver av 1 så hoppas jag hinner med lite firande.


RSS 2.0