Nu närmar det sig!

Nu närmar sig studenten med storm steg! Helgen ska spenderas med båge roliga människor och sen sätter studentveckan igång. Idag hade vår sista ridning, avslutade på samma sätt som i 1an fast denna gång satt jag kvar. Så avslutade vi med att äta lite tårta och surra. Imorgon har vi en lektion och så ska jag kolla in vårens nya färger från Mary Key och så Luleå efter det ser fram emot en full men rolig dag imorgon. Nu krypa ned i soffan och se lite film.


Inge ska någonsin funka

Fe borrar bergvärme till huset, så lyckas de borra av elkabeln till huset så nu står vi utan ström... Härligt.. Kallt blir det också, tur det finns ström i stallet varefall. Men nu återstår att rida de små få Q fått på sig en sko. Trevlig onsdag!


Sol och gröngräs

En nöjd kille och en mindre nöjd, men som tur så håller sig King nära så att Quantos inte blir för ledsen.

Igår vart det att rida ut med King, hittade hel mysiga vägar. Jag bor verkligen på en magisk plats! Idag blir det lite hoppning med King och dressyr med Quantos så fort han fått på sig skon som han så snällt plockat av sig..


Studiebesök

Idag är det studiebesök i Boden som gäller, blir spännande att se vad de har för någonting. Så fick jag lättnadens besked, klarade Genetik provet utan problem!! Jippi!!!

Felles snygga tårta ;)


Kvälls sol och fint ekipage

Lycka är obeskrivlig sista provet klart och sista uppgifterna klara. Nu återstår enbart det roliga! Imorgon studiebesök i Boden och sen så blir det föreläsning. Allt känns som en lättnad , suttit och kollat på fina King när Therese ridit för första gången sedan jag tog hem dom. Vilken underbar häst det där är, han har sina idéer men när han går så levererar han. Nu bär det av för att hämta lite Hö till hästarna så de får någon mat :)


Gräs

Nöjd kille har fått gå ned på gröngräset en stund, drog ett race sen var det mat som gällde till och med för honom ;)


Grattis <3

Idag fyller min älskade syster år! Det ska firas med tårta ikväll men själv dukar jag fram en ordentlig frukost åt oss två istället. Fast dock först när hon vaknat.

Hästarna är ute i denna sommar värme, nöjda och glada att slippa täcken och regn. Det är inget som går upp mot att komma ut i stallet och mötas av två glada hästar. Vilken start på dagen! <3

I solen dock men klockan var väl runt 8a ;)


Sol

Hästarna har varit på topp och hur fina som helst! :) nu visar jag mina ärriga ben för första gången sedan olyckan snyggt.. Haha men med lite färg blir det nog bra. Just fått äta lite go middag hos Linn och kvällen ska spenderas med lite allt möjligt, en tripp till Luleå tror jag står på schemat. Blir en härlig helg där vi laddar inför studenten :))


Seger

Efter två dagar fyllda med tävlande Och lite grillmys med massor av härliga människor så gick vi segrande ur NP-cupen! :) vi tog en 1a placering i varje gren, bästaste klassen ever <3

Själv red jag dressyren vilket jag inte var så taggad på och inte med Matrix men han levererade och vi red ihop 67.59% trotts en felridning av klantiga mig...

Hoppning - Emma
Körning - Felicia
Dressyr - Ida (jag) tro det eller ej!
Teori - hel klass


NP-cupen

NP cupen pågår för fullt på Grans! Idag har det varit körning, hoppning och teori imorgon återstår dressyren. Kvällen har bestått utav grillande och brännboll med våra konkurrenter från Umeå. Proppat för mycket godis så hjärnan går just nu på högvarv och jag hoppas kunna bli klat med uppsatsen. Men hur ska jag ta mig upp i tid imorgon? tur Carro kanske drar upp mig :) god natt gott folk nu sätter jag mig en stund med datorn.


Måndag morgon!

God morgon, ni är det måndag morgon igen. Vet inte riktigt vad som står på schemat, men jag ska traska ut och släppa ut hästarna i solen. Sedan är det frukost och så vidare till skolan...


Ååå vill bara gråta...

Jag vet verkligen inte vad som händer.. Skulle kolla igenom min projektrapport och se om det var något jag skulle ändå och fick upp den första alltså den versonen som var innan jag gjorde om den. Men vad är det som händer varför får jag bara upp den gamla? Till och med den jag skickat till läraren är den gammla även om jag skickade den precis då jag var klar! Vad vill all denna teknik mig, jag orkar inge mer.. snart struntar jag i allt.. :'( får inte upp mina skoljobb å där som det var sist också.. så jag lägger mig och gråter nu så här halv 4 på morgonen och ser om jag orkar upp imorgon! god natt

Stolt tjej!

Nu är vi på plats i Boden, gick bra att köra. Kan säga att det är en stolt tjej som kör för första gången transport och dessutom själv! Nu ska jag avnjuta en tävlingsdag med massa ponnyer i solen! :)


Vardagslyx

Jag och klara lyxade med lite lunch på thai i detta tråkiga regn! Nu en sväng på stan :)


Evigt gröna ängarna

Jag fick just veta att de har tagit bort älskade Ariel. Hon fick allvarlig astma och hostade väldigt mycket så det var kanske bäst så för hennes skull. Hon var en underbar ponny som alltid ställde upp för en, hon försökte alltid och gjorde sitt bästa. Även om hon var sur i stallet så var hon en ängel att rida och det bästa av allt var att hon tog mig tillbaka till den underbara grenen hoppning! Så jag har henne att tacka för mycket <3

Men det känns som att alla bara försvinner och under en mycket kort tid. Älskade Mimosa, Ariel och QC alla älskade på många sätt men har nu vandrat vidare till de evigt gröna ängarna.


Regn regn och åter regn

Ja jag han varefall rida en innan regnet började vräka ned, lilla Q var verkligen fin idag han fick hoppa 8an och så avsluta på en oxer på rakt spår lite högre. Sen har vi fixat klart sista hagen och spånat upp åt lilla vita hjärtat som kommer idag och stannar ändå till på söndag. På lördag så bär det av till Boden för tävling med Sparven (så klart Klara som rider) men det blir härligt med ponny tävling. Men nu lunch sen till näsvik och hämta nå saker ur transporten.


Föl

Inatt har fina Tifony fått sitt lilla föl en liten tjej. Vad ska det bli av detta föl med en sådan mor som henne! Gå in på Näsviksgårds hemsida för att läsa mer och se på bilder på lille fölet med sin mor :)


Hoppeli hopp

Duktiga hästar igår, båda två skötte sig fint och underlaget känns mycket bra! Nu ska jag bara investera i lite mer hinder så jag kan hoppa lite ordentligt i sommar. Men som tur har vi några stycken och lite fint material till. Även idag ska de få ta något språng dock så byter vi övning den ena får träna styrka och den andra lydnad. Men först ska de få komma ut, fick äta all frukost inne så nu ska jag studsa ut och rida :)


Äntligen helg.

Nu tar jag helg för denna vecka efter några få dagar i skolan men skönt måste jag säga. Nu blir det hem och rida de små liven och sedan så blir det att plugga lite ikväll samt middag med mormor. I helgen kanske Klara och sparven kommer men vi får se :)

mitt älskade hjärta <3


Kvälls tur

Så mysigt Gjorde ett uppehåll i att plugga och gick ut och linade Quantos och så red jag King i kvälls solen så fantastiskt. Har även hunnit plocka lite lätt i sadelkammaren så äntligen börjar det likna någonting, sen har vi lastat in lite mat till hästarna så de har något att äta. Men nu åter i böckerna i hopp om att få in någonting i huvudet. Trevlig kväll

 

Lillen gjorde oss sällskap under ridpasset :)

 

 


Teknik strul

Teknik helvete, igår dog datorn och min rapport på 10sidor försvann.. Idag skrev ja om den lite snabbt, så skulle jag kolla på talet och kolla två till uppgifter så gick det inte öppna om man inte formaterade om den! Ja så underbar teknik... Som att dagen inte börjat nog dåligt, så när jag nästan är på skolan kommer tåget och bommen fastnar. Kändes som att jag bara ville grina. Tur jag fick gå ut till de fina bruna i stallet imorse, det är lycka att kunna komma ut och se dom. Men nu åter till Genetiken innan lunchen väntar!


Tacksam för livet

Jag är så himla glad för att just jag fått leva mitt liv, jag har helt underbara människor runt mig alltid. En familj som alltid ställer upp för mig vad jag än hittar på för tokerier. Nu får jag till och med vara med om min största barndoms dröm ha stall på gården. Att det desutom står två helt underbara djur i det är ju bara världens största bonus!! <3 Jag är så otroligt tacksam för allt jag har och för alla som alltid finns där för mig, ställer upp för mig och ger mig förtroende.


Invigde ridbanan

Så underbart det känns att få rida på sin egen ridbana, att få fixa i sen egen stora sadelkammare att inte behöva trycka in allt i ett skåp, att få städa i sitt eget stall känslan är magisk!

Invigde då ridbanan med båda två idag, båda två var riktigt fina idag trotts att de spände sig lite för det är ju inte direkt som runt en vanlig ridbana. Men nu ska jag återgå till att skriva min rapport. Hoppas alla haft en lika bra helg som jag! =)

Verkar trivas

Hästarna verket trivas bra här i stallet och i hagarna. Lugna och harmoniska är de då, efter lunchen ska vi inviga ridbanan. Men först lite städning medan de två äter lunch :)


Lite bilder

Äntligen lite bilder på stallet, eftersom Kajo promt skulle väcka mig för en nattligpromemad så passar jag på medan jag är pigg att ladda upp lite bilder :)


Svar

Svar1: jag har inte köpt en prestige S1a, men ska proven att rida och hoppa i en och se ifall Jag känner någon skillnad, vilket jag hoppas på :)

Svar2: Nej alla lag får inte vara kvar i elitserien, de två lagen som kommer sist i serien varje år åker ut. Men de har alla chans att kvala in igen genom Division 1.


Små pojkarna kommer hem :)

Äntligen är det fredag och det känns som att det har varit en stressig vecka så därför sju ner jag ned i soffan med datorn i knät i hopp om att jag ska orkar skriva någon rad. För imorgon blir det inte mycket gjort framför datorn. Ska stiga upp tidigt för en promenad med hundarna och sedan så börja fixa för imorgon flyttar Quantos och King hem. Och sedan bär det av till Lollan för lite grillparty eller som nu var betecknar som stekparty på grund av stormvarningen. Så fick helt plötsligt mycket att göra imorgon :) ha en bra helg gott folk!


Projektredovisning check

Skönt att äntligen gjort bort projektredovisningen och det bästa var att det kändes bra. Nöjd med filmen och kompendiet, samt mitt sammarbete med Linn. Nu återstår endast rapporten. Men nu ska jag återgå till allt detta skolarbete som jag har kvar, men idag ligger fokuset på svenska nationella talet som ska vara 5min och få se mitt är 1min. Men bara jobba på!

Ont i kroppen

Idag har jag desto mer ont i kroppen.. Öm överallt och kan inte riktigt gå och är väldigt ledsen är jag att jag inte får rida idag.. :( Mor protesterade då jag varit och gett morgon och kommer tillbaka och säger att jag minnsan vill hoppa i S1 sadeln idag och att det kan vara bra med några språng i kroppen efter igår. Hon höll inte alls med och tyckte snarare att det inte alls var någon vidare bra Ide efter smällen. Suck


Lerbad

Tog mig ett lerbad idag, Fina tappra Q kämpade på tills han fick något litet ryck och vägrade svänga utan drog iväg. Han var på väg att svänga men så tvär ångrade han sig och svängde snabbt som tusan tillbaka och så fortsatte jag rakt in i ett hinder som stog i hans väg och så ned i leran. Quantos tog sig en runda på banan i full fart både nöjd och lite förvånad tror jag att han var. Men ja laget klarade sig kvar i elit serien. Alla kämpade på tappert i det ur usla vädret och på en bana med underlag under all kritik. Nu blir det lite middag med min mor sedan tror jag att ja ska lägga mig och slöa.


Laget

Inför sista omgången ligger vi delad 3a efter en 6e placering igår på 4fel. Så idag gäller det eftersom denna omgång ger 1,5 i poäng! Så det är 1a eller 2a som gäller för att vi ska ta oss vidare till Strömsholm iår.

Igår red
1.20
Ida - Quantos
Linn - Salem
1.30
Joanna - Leo
Linda - Calle

De som rider idag är
1.30
Ida(jag) - Quantos
Linnea - Herr Nilsson
1.40
Joanna - Leo
Linda - Calle


Kvälls promenad

Varit på kvällens sista promenad med Quantos som alltid går så snällt bredvid mig. Nu taggar vi inför elit omgång 2 imorgon. Tror jag ska ta och krypa till korgs redan nu med datorn och se lite film.


Älskade Quantos

Fina älskade Quantos hoppade som en liten prins idag, lydig och på plats. Flöt på runt hela banan, kunde rida av stort och plocka tillbaka och rida på efter det underbar känsla. Men enligt planen så ska jag spara på Quantos och red därför bara grunden och utgick sedan för att han ska vara som bäst fredag och lördag. Min underbara stjärna <3


Hälsotrend

Vi fortsätter på våran hälsotrend ;)


God morgon

Jaha då var det bara upp och hoppa kl är 6.00 så in i duschen en snabbis så skönt att vara ny duschad på morgonen då man åker iväg. Sedan bär det av till stallet för att göra klart allt och så lasta på dina lilla Q för att bege oss mot Högbo för andra och tredje elit omgången.


Lilla snigel

Idag då vi packade upp lite hittade jag massa leksaker, bland annat min älskade och trogna snigel som jag drog med överallt och så Stampe mitt favvo gossedjur! Att små leksaker väcker så mycket minnen! <3


Hjärtat

Min fina pojke var så fin idag, tur han sköter sig riktigt bra nu. Då kan jag ha LITE överseende med hans extrema vårkänslor och hingstbeteende på framhoppningen i helgen med. Idag packade vi av de sista släpet och de värsta är att vi bara fått in kläderna så ska de ned i väskor igen underbart! Nu börjar vi få in allt och all mat är med så snart hoppas jag kunna krypa till korgs, känner att batteriet är på -0,00 så de är inte okej.. God natt!


Dåligt väder att vänta

Känns inte helt okej när jag kollar väderprognosen inför högbo..


God morgon

Det är så underbart att stiga upp när solen lyser ute och man är pigg och glad medan man vet att alla andra ligger döda. En trevlig kväll igår med lite grillning hemma sen drog vi till Felle. Men nu är jag uppe pigg som en mört och njuter av min Smoothie med lite fruktsallad till. Efter det ska jag ta tag i lite arbete ute på gården. Ha en trevlig tisdag alla bakis vänner! ;)


RSS 2.0