HAHAHAHA ;) snygg bild

Kom nyss på att ja måste ju kolla i tidningen och jodå ett fett smile vare då ;) Inte den finaste bilden men men thihi

När Piteårytarinnan Ida Olsson flugit över sista hindret i finalen sprack hon upp i ett stort leende. Att de sedan blev silver och inte guld spelade mindre roll.
nd
Laddar...
Dubbla guld för supersystrarna VÄNNÄSBERGET.

DM i hästoppning blev en ren familjeaffär.

Systrarna Linnea och Elin Alatalo från Luleå Ridklubb tog varsitt guld.

- Herr Nilsson är nog lika busig som Pippis apa, säger Linnea Alatalo om sin nya häst.

DM i hästhoppning arrangerades av Överkalix Ryttarförening i Vännäsbergets Ridcentras fina anläggning. Under tre dagar tävlades det och sist på programmet var DM-finalerna.

I klassen juniorer/youngriders tävlar ryttare som är 21 år och yngre och Mia Alatalo, Luleå Ridklubb, var bäst under lördagen och fick således starta sist i finalen.

Men där klev en annan Alatalo fram.

Klubbkompisen Linnea Alatalo fick sjuårige valacken Herr Nilsson för ett halvår sedan och de två har precis börjar lära känna varandra.

- Han vill väldigt mycket. Han vill jobba och han vill vinna, säger Linnea Alatalo.

"Jag rider mer noggrant"
Uppenbarligen ville han också vinna för efter en felfri finalomgång var det bara Linnea och Piteås Ida Olsson som klarat de 1.15 meter höga hindren utan rivningar.

I omhoppningen blev det ny felfri ritt och det räckte till seger eftersom Ida Olsson hade ett nedslag.

- Han har en vinnarskalle och nu var han med mig hela tiden. Men jag trodde väl ändå inte att det skulle räcka till seger för jag rider inte så himla fort. Jag rider mer noggrant, säger Linnea Alatalo.

Ida Olsson svarade för en mycket fin insats när hon lotsade sin Quantos till en andraplats.

En förtretlig touch med ett av bakbenen räckte för att få fyra fel och då hjälpte det inte att Ida Olsson hade den överlägset bästa tiden.

- Åh, det gör inget. Jag är jättenöjd över ett silver. Det här är första tävlingen som vi gör tillsammans och han skötte sig och hoppade väl, säger hon.

I seniorklassen trodde många på Luleås Johan Hjärtberg som kvalade in som etta i finalen på sin Wotan van Het Gestel. Efter en felfri finalomgång var det han, Piteåryttarinnan Åsa Lundmark och klubbkompisen Elin Alatalo på Flyers Caballero som klarade sig vidare till omhoppning.

- Jag har ju en fördel av att få rida sist. På det sättet kan jag rida på deras tider, säger Hjärtberg.

Inför omhoppningen höjdes hindren från 1.25 meter till 1.30 meter och både Åsa Lundmark och Elin Alatalo hade varsin rivning.

Systrarna tog ett DM-guld var
- Vi rev andra kombinationen i omhoppningen. Jag vet inte varför felet kom men han är bara sex år och har väl lite orutin på trekombinationer, säger Elin Alatalo.

Hjärtberg satsade på att rida säkert men kombinationen långsam ritt och ett nedslag flyttade snabbt ned honom från en första till en tredje plats.

Istället var det Elin Alatalo som fick jubla.

- Härligt att det räckte. Han överraskar hela tiden. Han blir bara bättre och bättre, säger hon och klappar om sin häst.

Därmed hade systrarna Alatalo från Luleå lagt beslag på två DM-guld och Linnea Alatalo bubblade av glädje när hon sammanfattade helgen:

- Himla skoj. Det känns verkligen jättebra att vi båda har haft så fina framgångar här i Överkalix.


Kommentarer
Postat av: Jessica och Sophie

Hej! Var gärna med i vår tävling vi har på bloggen där du kan vinna så att din blogglänk finns med i varje inlägg vi gör i en hel vecka :)



Hälsningar Jessica och Sophie!

2011-08-01 @ 10:55:02
URL: http://hundsaker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0